• Uppdaterad: 7 Mar, 2011

Kursledare

Tomas Lindbom

Tomas Lindbom är författare, lärare och verksam inom kommunikationsområdet. Han har skrivit flera böcker, senast Skriv – för att bli lästHan anlitas också som moderator och skribent. Tomas reser ofta till Paris där han rapporterar om kultur och samhällsfrågor till svenska medier. Som kursledare ser Tomas till att varje deltagare vässar sin förmåga som skribent och ger individuell feedback på texterna. Tomas bloggar också om frank politik.

Sara Gunnerud

Sara Gunnerud är examinerad språkkonsult i svenska och hjälper myndigheter och organisationer att göra komplicerade sakförhållanden pedagogiska och lättillgängliga för breda målgrupper, vässa sin opinionsbildning, och använda grammatik som skapar förtroende. Saras uppskattade föreläsningar om ordens makt i politiken ger verktyg för värdeburen kommunikation, målgruppsanpassning, och blick för politisk opinionsbildning. Sara är före detta ordförande för Unga S-kvinnor Rebella och har varit politisk sekreterare och pressekreterare på S-kvinnor.

Jesper Bengtsson

Jesper Bengtsson är journalist, chefredaktör för tidskriften OmVärlden och tidigare ordförande för pressfrihetsorganisationen Reportrar utan gränser. Han har skrivit ett flertal böcker, senast En kamp för frihet om Burmas demokratiledare Aung San Suu-Kyi. Jesper är en flitigt anlitad skribent, föreläsare och samtalsledare. Han vet hur man kan nå ut med sitt budskap i medier. I sina kurser ger Jesper praktisk kunskap i medielogik och förmågan att skriva journalistiskt till dig som arbetar med opinionsbildning eller pressrelaterade frågor.

Lena Josefsson

Lena Josefsson har arbetat med information, politik och opinionsbildning under hela sitt yrkesverksamma liv. Lena har under de senaste åtta åren varit konsult med inriktning på strategisk kommunikation och opinionsbildning.

 Hon har varit informationschef vid Arbetslivsinstitutet och folkbildningsorganisationen ABF och pressekreterare i regeringskansliet. Tillsammans med Mona Sahlin har hon skrivit boken ”Tala så alla lyssnar och förstår”.